Gyakori kérdések

 

LEHET-E HÉTKÖZNAP –PÉLDÁUL PÉNTEKEN- AZ ESKÜVŐNK ?
Természetesen. Attól még nem lesz hétköznapi, hogy nem szombaton tartjátok, ráadásul a szolgáltatók többsége kedvezményes árakat ad.

ELKÜLDJÜK-E A VENDÉGEINKNEK A FORGATÓKÖNYVET ?
Ha egy mód van rá ne. Nincs annál kellemetlenebb, ha vendégeink számon kérik rajtunk egy program késői kezdését, esetleg elmaradását, maradjon ez csak a mi „titkunk”

CSOKORDOBÁSNÁL A MENYASSZONYI CSOKROT DOBJAM ?
Természetesen ne. Erre a célra érdemes egy kisebb (akár több részből álló) csokrot készíttetni, így a csokordobás nem csak egy hölgyvendégnek lesz élmény…..

RIZST, SZIRMOT VAGY VALAMI MÁST SZÓRJUNK ?
A rizs a ruha belsejében köt ki, egész este szedegethetitek a hajból, esetleg el is lehet rajta csúszni.  Mindenképpen a rózsaszirmot javaslom vagy fújjunk szappanbuborékot. Két-három csomag rózsaszirom vagy tíz buborékfújó már megteszi hatását.

A POLGÁRI SZERTARTÁSON GYERTYÁT GYÚJTSUNK VAGY HOMOKOT ÖNTSÜNK ?
Ez elsősorban a helyszíntől függ : kültéri helyszínen a homokot javasolja az anyakönyvvezető, hivatali helységben éghet a gyertya, de tehettek mást is a pohárba a homok helyett…

LEGYEN-E MENYASSZONY- VAGY MENYECSKE TÁNC ?
Mindenképpen- egyrészről ez egy remek alkalom, hogy vendégeitek az ajándékokat átadják, másrészről egy nagyon jó hangulatú program, kár lenne kihagyni…

ZENEKAR VAGY DJ LEGYEN ?
Ez teljes mértékben a Ti egyéni ízlésetektől függ, mindkettőnek megvan az előnye (zenekar: az élőzene utánozhatatlan hatása, DJ : a repertoár kifogyhatatlansága, modernebb zenék)

LEGYEN-E MENYASSZONYRABLÁS ?
Nem kizárt, de csak szervezett keretek között- a tapasztalat az, hogy az est folyamán az elfogyasztott alkohollal egyenes arányban kerül elő ez a téma a barátok részéről. Mindig azt javaslom, hogy megtehetjük, de az épületből ne vigyük ki a menyasszonyt, ne hagyjuk túl sokáig magukra a vendégeket. A menyasszony kiváltása mindig egy remek hangulatú esemény…..

HÁNY SZELETES LEGYEN AZ ESKÜVŐI TORTA, HÁNY SZEMÉLYRE  RENDELJÜK AZ ÉJFÉLI VACSIT ?
Az esküvői tortát és az éjféli vacsorát is elég kisebb létszámra rendelni, a tortát a létszám háromnegyedére, míg az éjféli vacsorát a vendégek felére,

MEDDIG MARADSZ ?
Általában a hajnali két órát szoktam ígérni – a tapasztalat azt mondatja velem, hogy ez idő után már nincs szükség a munkámra -, de természetesen amennyiben igénylitek egészen a buli végéig maradok (volt már rá példa..).